Keep your dream alive

Livet från den ljusa sidan, så att säga.

Ohla-laa

Publicerad 2010-03-29 13:49:05 i Special moments,

Goddagens!
HAHA, nu sitter jag hos Martina in Tallboooodaaa. Det är jävligt bra, jävligt bäst, om jag får säga det själv!
Vi flummar, skrattar, "jag faattar eeente" och tittar film. I Lördags besökte vi Norrköping och såg på ja, bögar. SIMON OCH TOMAS!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, inget emot bögar alltså, man blir inte mindre människa för att man tycker om någon utav samma kön. Men justja, där var en annan snubbe också, Ola tror jag han heter. Vet inte riktigt vem han är egentligen, mer än att han brukar sjunga om en Natalie som är ostoppbar!
Han gillar vi! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, okej så seriöst detta blev då! Nej men ja, jag lever loppan och vi ska snart åka in till stan - GILLA!!

Hoppas att alla Ni som har ett påsklov har ett bra påsklov och alla ni som inte har ett påsklov får ett bra påsklov!
För I have!

Love.
S.

14 års vänskap

Publicerad 2010-03-21 18:05:09 i Vardagar,

Ännu en helg är över och nu är det söndagskväll, igen. Två och en halv dag i skolan, och två dagars praktik.
Fredag eftermiddag, närmare bestämt 12:45 sätter jag mig på bussen till bästa vän. Gilla det!

Som ni kanske ser, så har jag ändrat bloggdesign också. Jag är nog inte riktigt färdig egentligen, men den känns mycket mer vårig än vad min förra gjorde, HAHA. Inatt hade jag också en viktig konversation med en fin vän om att det är skillnad på att sno ett tuggumi och råna en bank. Världens sämnsta jämnförelse, men huvudsaken var att vi förstod!

Nu ska jag jag ut på promenad med min vän Amanda. Jag har inte träffat henne, på riktigt, på flera hundra år känns det som. Efterlängtat!

LOVE.
S.


Sjukt stekiga i Italien för 5 år sedan! :*

"..och så har du ditt kvitto här!"

Publicerad 2010-03-17 21:29:48 i Vardagar,

S-N-A-R-K!!
Jag är trött idag. Har varit full rulle på praktiken idag, och jag måste säga att det är så fruktansvärt inihelvetejävla roligt! Det känns stort att jag får stå i kassan, för det har tydligen ingen annan i min klass fått göra. Och då är jag nästan yngst 8) Det känns stort i alla fall, och det är så himlans roligt. Erik jobbade idag också (han är bara timanställd, så han jobbar då & då, men han är då en trevlig prick!) så vi körde team i kassan. Vilket fungerar kanon. Eller ja, jag tycker det i alla fall! Dagen har gått väldigt fort, men det har då varit väldigt roligt. Så nu ska jag snart kika på Andra Avenyn, och sen får det nog bli bedtime. Annars somnar jag här....HAHAHAHAHA! Och justja justja justja, jag fick en himlans fin komplimang idag, som fick mig att le vidare till alla kunder, och säga "och här har du ditt kvitto" lika glatt som om jag vunnit på Lotto. För detta var som att vinna på Lotto, fast........jag blev inte rikare av pengar på det. Med gnistan att fortsätta göra något som jag tycker om!!

"Om Du nu går handel så verkar det vara helt rätt för dig, Du är ju jätteduktig på dethär!!" 

:') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') Tack.

Okej, nu ska jag snart kika på Andra Avenyn och sen så blir det bedtime. Jag tror inte det är så bra att somna framför datorn. Hoppas att er dag varit kanon i alla fall.

Love.
S.


Det planeras så bra på Skolstaden

Publicerad 2010-03-16 09:21:27 i Allmänt,

Jo men kul att vi kommer till skolan idag och har en 40 minuters lektion och sen har vi tre timmars håla.
Planerat in i minsta detalj dethär alltså. Verkligen.........

Såhär bra började min morgon.

I´m alive, okej?

Publicerad 2010-03-15 23:22:22 i Vardagar,

Yesbox, jag lever. Så är det. De senaste dagarna har varit upp och ner, nervösa och hjärteslagande. Och givetvis lite flummighet på det. Praktiken har gått bra, och vi har sålt som smör. Efter ca 5 timmar i en manuell kassa blir man ganska så virrig i huvudet av alla siffror, men jag lovar - det är galet kul!

I Tisdagskväll så bokade jag biljetter hem till världens bästa vän på påsklovet. Det blir buss upp (Min älskade syster, om du läser detta så påminn mig om att jag ska prata med dig om en sak!!) och tåg hem. Dock har jag kommit på att jag skrev fel tid på lappen till min mentor där jag ska vara ledig på fredags eftermiddagen (tja goddag, rullväska till skolan, HAHA!) men det får jag fixa imorgon. Men påsklovet ska spenderas hemma hos bästa vän i alla fall. We need that!

Torsdagens lunchrast bestod av ett litet besök på H&M där jag faktiskt hängde undan min kavaj som jag har gått och velat ha i ett halvår, men varit för snål för att betala 300 kronor för den. Men nu var det 100 kronor rabatt, så det var bara att slå till. Dock hade jag ju inga pengar i just torsdags, men det finns ju fler dagar på veckan! 8) Jag la i alla fall undan den till fredagen, så efter att jag hade slutat min lektion vid tjugo i fyra i fredags eftermiddag så tågade jag ner till Lund för att glatt betala för kavajen och ta med mig den hem. På tåget hem ringde Baloosan och frågade om vi skulle ses (efter en utskällning om att det är farligt att sova på tåget. "Du kan ju missa din station!!!" ) i Lund, då hon skulle möta upp Michaela och få en plansh. Väl i Lund väntade jag in min vän, där vi tog en runda på stan, där jag införskaffade mig min fina kavaj, mhm! Vi träffade lite folk, så vi fick planscher och vi mös vidare i den kalla staden Väl hemma på kvällen var det Let´s dance som gällde och jag måste säga att Mattias gjorde ett fantastiskt jobb. Och nej, jag tyckte inte att det var någon rättvisa i att Molly Sandén fick åka ut, men ja, röstar svenska folket så och det finns det inget jag kan göra åt.

Lördagen började med att jag gick upp alldeles för tidigt (ganska utvilad dock!) för att sätta mig på tåget som tog mig till Lund, där jag fick vänta i en timme på Emma, för att vi sedan skulle kila en runda i stan. Emma införskaffade sig ett par nya brillor, och jag var överlycklig för att glassbaren har öppnat. Nog för att vi aldrig köpte någon, men när glassbaren har öppnat  - då är det vår!

Vid halv två kilade vid till coop (efter att ha suttit i Saluhallen i en halvtimme, och nu hade även Johanna & Pernilla anslutit) där Team Ola körde igång sin kampanj och Unstoppable är himlans bra i körversion vill jag då lova. Det blev en mysig eftermiddag i vårsolen med skönsång och glad människor. Vi konstaterande i alla fall att om man inte kan låttexten så ska man improvisera. HAHA! Det var en härlig eftermiddag med härliga människor. GILLA!

Efteråt när kören gjort allt i sin makt för att få Lundamänniskorna att rösta på låt nummer sex i kvällens final i Melodifestivalen satte vi oss på BK (Jag, Emma, Jénny som också hade kommit, och Pernilla) och väntade ett tag. Jag smsade med bästa vän, och vid halv sex snåret kom Baloosan då vi körde hem till Jénny i Teckomatorp för att äta mat, chilla och vänta in tills att klockan blev 20:00. Tillslut slog ju klockan rätt och Mello började. Jag var en aning nervös, för hur det skulle gå. Hur skulle det gå för Ola? Vem skulle vinna? Salem?! I vilket fall som, så blev det jubel när Ola fick sina tre tolvor från utlandet och lite förvåning över att han inte fick några röster alls från svenska folket. Ola hamnade på 7:e plats, men det var absolut inte illa pinkat. Vid halv tolv kom mina kära föräldrar och hämtade mig, för att sedan köra hem till Billeberga igen. Home sweet home, om man säger så! 8)

I söndags så var jag hemskt duktig och städade hela ovanvåningen och sen så vilade jag resten av dagen. Blev en aning förvånad då jag tittade på klockan och såg att hon var 18:00 och det fortfarande var ljust ute. Det skriker vår då!! Kvällen blev intressant, och jag...ja, i really don´t know what to say. Jag förstår det inte, och kommer nog aldrig göra det heller. Dubbelmoral kan nog förklara en del i alla fall.

Nu ska jag prata vidare med bästa vän, och snart är det bedtime. Jag har sovmorgon imorgon, jag börjar inte förens klockan 9. SKÖNT!

Hoppas att Er vecka har varit kanon, fina läsare!

Love.
S.


Min fina nya kavaj - i love it!

Skyddsombud

Publicerad 2010-03-08 23:23:14 i Vardagar,


Kvalité på bilden är kanonbra, absolut!


Tjoho, idag börjar vi med en bild. För tittar jag åt vänster justnu ser jag en ros stå i en vas i mitt fönster.
För som många av er nog vet så är det internationella kvinnodagen idag. Och det uppmärksammades av LO i Landskrona, som stod på tågstationen och delade ut rosor till alla kvinnor, på vår dag. Min dag har annars varit helt okej. En jobbig idrottlektion som har gett mig galet ont i fötterna och i ena höften, en bra psykologilektion och ett bra möte med rektorn i eftermiddags. Kvällens spenderades med fina vänner nere på församlingshemmet och tacka gudarna för att jag aldrig sökt till Idol.

Angående idrottslektionen hade vi 1-2-3-4-3-2-1 träning (jobbigt som tusan!!) och jag gjorde så gott jag kunde. Med tanke på att jag inte är längre än 1,60 och plintarna var ungefär lika höga, så fick jag ta i väldigt mycket för att komma upp på dem, om man säger så. Men as I said, jag gjorde så gott jag kunde. Vilket jag fick cred för senare av Daniel (läraren) också. Tack för det säger jag, för det ger motivation.
Psykologilektionen var bra för att jag och Bibbi kom på en riktigt bra hypotes och jag vet att jag garanterat har minst godkänt på mitt prov som jag gjorde i samma ämne i fredags. Det känns skönt, med tanke på att det inte kändes sådär tummen upp när jag skrev det. Vidare om vad slutresultatet blir får vi veta senare.
Mötet i eftermiddags då, vad handlade det om? Jo, möte nummer 1 var om studentkommitén, och där blev det ganska så mycket missförstånd och elevrådet visste ingenting så ja, det blev inte så mycket av detdär mötet. Möte nummer två däremot, vilket var med rektorn, Daniel och representanter från alla handelsklasser gick finemang. Vi fick se lokalerna som kommer att bli våra till hösten, dock lite renoverade, och så diskuterade och och önskade lite. Jag tror vår flytt till Handelshuset kommer att bli kanon, bara alla ger det en ärlig chans. Och justja, vetni? Jag har blivit skyddsombud för handelsprogrammet. Verkligen något som jag tycker ska bli kul, att prova på något nytt och att framförallt lära sig något nytt. Ni lär få höra mer om det vill jag då lova!
På församlingshemmet var det ungdomscafé och där vara ganska så många småkids. 7 killar och 3 tjejer, om jag inte minns helt fel. Galet kul att killarna vågar ta sig dit också, och inte bara tjejerna. De verkade uppskatta det i alla fall. Och ja, jag och Jenny sjöng lite karaoke (varav hon KAN sjunga, så det blev orättvist där!) och ja, jag lovar här och nu att aldrig söka till Idol. HAHA!

Nu ska jag stänga av den här makapären, kila bak en meter och slänga mig i sägen. Imorgon är en ny dag, som man då brukar säga. Hoppas att Er dag har varit kanonbra.

Love.
S.

Jag vet att det är långt kvar..

Publicerad 2010-03-05 16:48:57 i Special moments,

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEEEEEEEEEEN (8)
......den 10 Juni 2011


WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Jag vet att det är långt kvar.
2. Men jag måste få drömma lite.
3. DET ÄR FAN SJUKT!


Jag har aldrig sett datumet så förut, aldrig vetat att det blir den 10 Juni. Jisses, det känns sjukt.
Som sagt, det är långt kvar men waaah, nu är ett datum klaffat i alla fall! HEHEHOHOHIHI!

Just nu: Solo i Stockholm

Publicerad 2010-03-05 15:57:20 i Vardagar,

Justnu spelas Brolles låt solo i Stockholm i pianoversion min spotifylista.
MM, i like it. Idag är det soligt, och varmt. Hela 1,5 grad. Men efter denna sjuhelskottas vinter, kan det nog verkligen kallas för varmt. Det känns på kinderna när man står med solen i ansiktet, och då är det vår.
Fåglarna kvittrar, strömmen går i ån, och änderna lika så. Jag gillar våren alltså!

Skolan idag var bra, en massa föreläsningar och ett prov. Provet gick sådär, och föreläsningarna var intressanta.
Det var om detaljhandelns utveckling och så var det studenter från Handelshögskolan i Stockholm (närmare sagt; Norrtälje!) och de berättade om skolan. Den ena studenten var sinnesjukt lik Jesper Salén och den andra var nog en lärare på skolan, hennes son. Det verkade så, hemskt lika! I alla fall, handelshögskolan lät dock inte helt dumt.
Men jag har ingen aning om vad jag vill göra efter studenten. Jobba? Plugga vidare? Nej, justja...jag har ingen aning. Men det behöver jag inte tänka mer på idag, för idag ska vi vara positiva. Nu ska jag snart ta tag i städandet, lyssna på lite Håkan (ja Martina, det är Hellström jag pratar om!) och vetni:

Nu är det fredag!
Här har Ni mina nya lovers. Ett par pangheta skor till pangpris från H&M.
100 kronor kostade dom mig, och mina fötter älskar dom. Hjärta!

One part of me left me today

Publicerad 2010-03-01 21:30:07 i Special moments,

Nu sitter jag här i mitt rum. Ensam.
Det står inte en extrasäng uppfäld bredvid min, ingen stor väska som väger 14 kilo och inte minst: ingen bästa vän är här. It sucks, om man säger så. Det har i alla fall varit tio sjuinihelvetsjävla bra dagar. Lund, Biosnubbe, Malmö, "Ola-bakelse", Melodifestivalen, snö, slask, blöta skor, Té, Hjärup, och så lite pizza. Och givetvis: Väldigt mycket skratt. Tack för allt Martina, i love you!! <3


Vår videoblogg kanske också kommer upp från i fredags. Flummig var den i alla fall...HAHA!

Nu sitter jag och lyssnar på Olas Unstoppable på spotify. Hemskt jävla bra låt detdär. Och jag säger det, för att jag menar det. Något som jag kommit fram till är väldigt bra, är att det låter väldigt lika om man jämnför liveversionen och studioversionen gällandes Ola. Sök på Unstoppable (The return of Natalie) så hittar ni en jävligt bra låt alltså. Tänkte bara flika in det.....HAHA!

Nej, nu ska jag kila ner och titta på lite TV tänkte jag. Alone....
Sen så är det bedtime, för imorgon är det skolan igen.

Love.
S.

Om

Min profilbild

Sofie Jönsson

20 åring, som älskar livets glada stunder, även om hon vet att hon ibland måste gå igenom svåra för att komma dit. Familj, vänner och musik ligger mig varmt om hjärtat. Och hon lovar, att hålla sina drömmar vid liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela